SPECIFIKIME TEKNIKE

Byk
Material superstrukture
Gjatësia e përgjithshme
Gjatësia e vijës së ujit
Rreze maksimale
Draft

Zhvendosje me ngarkesë të plotë

Motori kryesor
Motori elektrik
Kapaciteti i baterive të litiumit
Shpejtësi në fuqinë e naftës

Shpejtësia e energjisë elektrike

Gama e energjisë elektrike

Gjenerator

Vërtetim

3 large cabins
5 bathrooms
1 convertible lounge
1 crew cabin
Comfortable berth of 6 + 2 guests

Çelik
Alumin
21.50m / 70’ 54’’
18.90m / 62’ 01’’
6.20m / 20’ 34’’
2.60m / 8’ 53’’

115t.

1 x Fpt C13 – 478 KW (640 Hp)
2 x Transfluid 75kW
115 / 170 kWh
9.5nyje

7 Nyje

2 / 3 orë në 5kn.

1 x 50kW 380W 50Hz

CE cat. A

3 kabina të mëdha
5 tualete
1 sallë pritjeje e konvertueshme
1 kabinë ekuipazhi
Shtrat i rehatshëm për 6 + 2 mysafirë

SISTEMI HYBRID PARALLEL

Reduktim i emetimeve dhe rritje e efikasitetit

CNA Yachts përdor një sistem Transfluid paralel hibrid, duke kombinuar një motor me djegie dizel me motorë elektrikë që mund të veprojnë si gjeneratorë gjithashtu.
Në modalitetin elektrik, anija lundron në heshtje dhe pa shkarkime duke përdorur fuqinë e ruajtur më parë në bateritë e saj, të cilat përndryshe do të kishin humbur.
Në modalitetin e rimbushjes, motorët elektrikë veprojnë si gjeneratorë duke rritur ngarkesën në motorin dizel në intervalet e ndërmjetme, duke bërë që djegia të jetë më e pastër dhe më efiçente.
Kur i referohemi CNA Yachts, ne i referohemi transportit të gjelbër.